Quikscan
Scan voor meer info over je klacht

Jouw titel komt hier

Vul een subtitel in

Als je er niet zeker van bent wat voor blessure je hebt en wilt uitzoeken welke weg je kunt behandelen dan kun je onderaan deze pagina het lichaamsdeel aanklikken waar je last van hebt. Vervolgens volgt er een kort advies wat je kunt doen om je klachten zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan betekenen dat er simpelweg rust nodig is, minder trainen of dat het verstandig is meteen een deskundige te raadplegen zoals een huisarts, specialist, fysiotherapeut of osteopaat. Bedenk wel dat je bij twijfel altijd je huisarts raadpleegt.

Voetklachten

De voeten zijn ingenieuze lichaamsdelen. Ze bestaan uit vele botjes, peesjes en spieren. Er komen veel krachten op los via de grond en de rest van de benen.


Onderbeen

De onderbenen zijn de sterke verbinding tussen knie en voet en hebben daarom veel draai en trekkrachten te verduren.

Knie

Knieen zijn vrij instabiele gewrichten die echter perfect functioneren door het samenspel tussen de sterke bovenbeenspieren en de kniebanden.

Schouder

De schouders zijn samen met het schouderblad een heel mooi en soepel gewricht. Het zorgt zowel voor steun van de arm als bewegingsvrijheid bij bijvoorbeeld werpen.

Pols

De pols is samen met de duim een gewricht dat voor de mens in het bijzonder heel belangrijk is bij bijvoorbeeld schrijven.

Kuiten

De kuiten zijn de verbinding tussen voet en kuit en zijn betrokken bij het bewegen van beide gewrichten. Hierdoor treedt vaak overbelasting op.

Heup

De heup is een groot en stabiel gewricht en vangt veel krachten op bij lopen en springen. Daardoor treedt er regelmatig op latere leeftijd slijtage op.

Onderrug

De wervelkolom is het meest centraal gelegen deel van het bewegingsapparaat. Probleem in de wervelkolom geeft dan ook veel ongemak.

Hoofd en gezicht

Het aangezicht geeft niet vaak problemen maar zijn bij optreden wel erg lastig. Oorzaak kan soms ook vanuit bijvoorbeeld de nek of gebit komen.